В історії кожної нації є дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. Одна з таких дат для України – День соборності і першого проголошення української державності. 22 січня   1919 року на Софійській площі урочисто проголосили об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської  Народної Республіки в єдину Українську державу. І цього року ми відзначаємо 101-у річницю знаменної дати, яка є другою за значенням після Дня Незалежності України.
У зв’язку з цією урочистою подією Київський міський будинок учителя підготував і провів концертну програму «Сила єдності» за участю вихованців і керівників гуртків відділу виховної роботи та художньої творчості. Захід відбувся в приміщенні Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».
У програмі звучали українські народні пісні та всіма знані неповторні твори таких авторів як Мирослав Скорик, Іван Франко, Олексій Чухрай та інші.
Судячи з бурхливих оплесків у залі, концерт викликав у глядачів позитивні емоції. «Честь та хвала майстрам, що передають знання та досвід нашій молоді та розтоплюють серця глядача своєю творчістю», – так висловила свої враження вдячна глядачка у книзі відгуків Київського міського будинку учителя.

Завідувач відділу виховної роботи та
художньої творчості
Київського міського будинку учителя
Лотиш Л.В.