Там на річці на Йордані
Там Господь Христос хрестився,
З рук Хрестителя Івана
У святій водичці вмився.

        Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, традиції, свята, що створювалися і змінювалися  протягом багатьох століть. Вони є неписаними законами, якими керуються в багатьох щоденних справах та у святкові дні. Нині, як і багато століть тому, народні традиції, звичаї, обряди є важливим чинником розвитку культури українського народу, його національної свідомості та людської гідності.

       Різдвяно-новорічний  цикл свят – найпопулярніший  і найочікуваніший в українців. Ці свята є найбільш таємничими, урочистими і родинними, вони обіцяють здійснення мрій кожному, хто вірить у чудеса. 19 січня відзначається останнє свято цього циклу – Хрещення Господнє.  У цей день православні християни відвідують храми, освячують воду та прославляють Хрещення Господнє піснями : колядками і щедрівками.

       До святкування  Водохреща  долучився і Київський міський будинок учителя. Лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів  –  камерний хор «Пектораль» (керівник – Андрій Карпінець) – презентував  концертну програму «ЗАСВІТИ, ЗІРКО!». У Камінній залі Національного історико-архітектурного музею  «Київська Фортеця», де відбувся захід, лунали відомі народні та авторські колядки і щедрівки. Кожен твір, що прозвучав у концерті  – це перлина української культури, і усі вони складаються в прекрасне намисто, яке прикрашає ці святкові дні, дарує радість спілкування з високим мистецтвом.

       Відмінна акустика та неперевершений талант учасників хору створили неймовірний ефект – відчуття урочистості, духовного піднесення та величезного естетичного задоволення глядачів, що залишили багато схвальних записів у книзі відгуків Київського міського будинку учителя.

Лотиш Л.В.,
завідувач відділу виховної роботи
та художньої творчості
Київського міського будинку учителя