7 грудня в Мистецькому салоні Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка відбулося яскраве творче дійство – святковий концерт камерного хору «Пектораль» Київського міського будинку учителя. Керівник і диригент – Андрій Карпінець. Колектив відмічав ювілей – 20 років від дня заснування.

Глядацька зала була вщерть заповнена шанувальниками камерної хорової музики – це рідні, колеги-освітяни, представники наукової та мистецької громади м. Києва. Особливими гостями на заході стали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні пан Улє Тар’є Хорпестада з дружиною та давній друг, натхненник колективу, що допомагав репрезентувати українську хорову культуру в Норвегії, Кєлл Холанд.

Слухачі насолоджувалися чарівним і майстерним виконанням української та західноєвропейської хорової музики, подорожували по сторінках історії «Пекторалі», згадували гастрольні тури  Норвегією, Словаччиною, Болгарією, Молдовою, Італією. А ще – дивилися цікаві відео привітання з Іспанії, Естонії і Норвегії від колишніх «пекторалівців».

Урочистим моментом вечора стало нагородження керівника і диригента камерного хору «Пектораль» Андрія Карпінця грамотою Департаменту освіти і науки міста Києва, а всіх учасників –грамотами Київського міського будинку учителя за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 20-річчя заснування колективу.