Шановні освітяни!

Щиро вітаємо  вас  з прийдешнім  святом  – Всесвітнім  днем Вчителя !

Ви — це не лише люди, хто змушує вчити історичні дати ,заставляє вчити  правила і теореми . Ви — професіонали, які   передають  найважливіші  знання. Ви — наставники, які формують особистості і допомагають  дошкільнятам і школярам розвивати свої таланти як в загально-освітніх школах, так і  поза ними в  музичних, художніх, спортивних   школах, різноманітних гуртках, секціях, творчих  колективах (хореографічних, вокальних, інструментальних, лінгвістичних,  центрах( авівційно-космічних, природничих наук, івент-менеджменту, краєзнавчих та туристичних, судно-моделювальних, яхт-клубах,   інформаційно-творчих агентствах), навчаєте  сучасним  комп’ютерним і медійним  технологіям….Але, без умовно, Ви — авторитети для дітей, на Вас  рівняються, на Вас хочуть бути схожими…

Кожна  людина  все життя  пам’ятає  і свого першого вчителя, і класного керівника, і того вчителя, хто зумів зацікавити і вибрати  професію .

Свято Дня вчителя в Україні має давню традицію. У СРСР його запровадили ще в 1965 році, а згодом офіційно встановили у 1980 році.  Після здобуття незалежності Україна продовжила цю традицію, і з 1994 року, згідно з указом президента, День вчителя святкують щороку в першу неділю жовтня.

Ролі  вчитеоя  в НУШ  присвячена  вікторина        https://learningapps.org/24008621

Міжнародний день вчителя святкують 5 жовтня за ініціативою ЮНЕСКО з 1994 року. Це свято спрямоване на привернення уваги до важливої ролі вчителів у суспільстві, їхніх прав та умов праці. У багатьох країнах воно відзначається як державне свято.   Ролі   сучасного вчителя  присвячена вікторина   https://learningapps.org/5269176

Global Teacher Prize — це міжнародна премія, що вручається найкращим учителям світу за їхній значний внесок у освіту. Переможець отримує $1 млн.

Якщо в Україні головним подарунком вчителям є квіти, то у Японії дарують чай або солодощі, а в Південній Кореї — традиційні талісмани на удачу.  Пропонуєм  інтерактивну   гру; “Знайди вчителя”     https://learningapps.org/31794008

Попри війну, на День вчителя школярі традиційно влаштовують концерти, де демонструють свої таланти — співають, танцюють, декламують вірші, організовують тематичні виставки, конкурси, квести для вчителів. Дехто малює   плакати із побажаннями для педагогів,    фільмують флешмоби  із короткими відезверненнями до вчителів. У багатьох школах у п’ятницю напередодні свята  проводять День самоврядування, коли вчителів замінюють старшокласники.

На жаль, після початку  українсько- російської війни  багато шкіл зруйновано вщент, деякі вчителі взяли в руки зброю і боронять  наше мирне життя. Багато вчителів  стали змушеними переселенцями в середині країни і за її межами.

  

Під час війни виникло багато мемів, які базуються на вчительській  самопожертві  і бажанні  навчити  дітлахів, відвертати  увагу від  щоденних  сирен і  тривог, намаганні  вкласти  в  дитячі серця  любов  до рідної землі , її  культури  і  традицій.

Бажаємо  щоденного натхнення на подальші  творчі пошуки, сил і наснаги  в  вашій нелегкій  наднайважливішій мирній   праці .