Гурток «Студія естрадного вокалу», керівник Каріна Литвиненко, до Дня української писемності та мови, спільно з київською спеціалізованою школою № 97 ім. Олени Теліги та київським професійним коледжем з посиленою військовою та фізичною підготовкою, провів флешмоб «Рідна мова невмируща».

Яке ж значення має цей день для українців?

Це і згадка про Нестора – літописця, день якого православна церква вшановує саме 9-го листопада. Нестора – літописця, який залишив нащадкам неоціненний скарб – «Повість минулих літ». Цей рукопис має величезне значення як для історії, так і для духовності України.

Це вшанування найбільшої спадщини минулих поколінь – мови, яка разом із територією є невіддільною ознакою нації.

Це данина всім тим, хто розвивав, плекав, відстоював, боронив, а часто й віддавав життя за українську мову, її красу, багатство та унікальність.

Це і щорічний Радіодиктант національної єдності, до якого готуємося і який у двадцять перше будемо писати усією країною.

Вихованці гуртка до флешмобу додали власні думки, відчуття та відомі вислови великих українців щодо рідної мови. У спільно створеному відео звучить пісня «Українська мова» з репертуару гурту «П’ятий океан».

 

Керівник гуртка «Студія естрадного вокалу» –

Каріна Литвиненко