12 жовтня в Мистецькому арсеналі стартує програма для вчителів “Від враження до розуміння”. Відсьогодні починаємо знайомити вас зі спікерами, які читатимуть лекції під час занять.
Yulia Kozlovets долучиться до розмови про лабораторії, що працюють у Мистецькому арсеналі, та те, яким чином можна залучати дітей до творчості та мистецьких практик під час вивчення шкільних дисциплін.

Юлія – співзасновниця книгарень «Чулан» і «Чуланчик», видавничого проекту “Крокуй! Київ”, кураторка й натхненниця дитячої програми Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Книжковий Арсенал».

“Що більш різноманітне читання буде доступне дитині, то більше шансів у майбутньому отримати культурно й інтелектуально розвиненого дорослого.” (з інтерв’ю для Барабука)

Питання для обговорення: Як саме ми читаємо? Як вчити дітей читати вдумливо, приймати рішення на основі прочитаного? Як книжки можуть бути залучені в процес навчання?

 

 

Знайомтеся зі спікером програми для вчителів “Від враження до розуміння” – Olga Danylyuk . Під час блоку “Лабораторна робота” вона розповість про діяльність театральної лабораторії Мистецького арсеналу й поділиться секретами майстерності театрального режисера.

Ольга Данилюк – доктор наук, театральний режисер і дизайнер. Навчалася у Львівській Академії Мистецтв, закінчила магістратуру MA Scenography, під керівництвом Peter Brooks, в Central Saint Martins College, University of Arts, London. Наукову дисертацію захистила в Royal Central School of Speech and Drama, University of London.
Свою творчу кар’єру в театрі починала в Нью-Йорку асистентом відомого бродвейського дизайнера Ann Hould-Ward. Працювала як театральний дизайнер і режисер у США, Великобританії, Росії, Італії.
Як засновник Театральної Лабораторії, ставить за мету розвиток нових перформативних форм в Україні, налагодження міжнародної творчої співпраці, формування
інтердисциплінарного підходу у практиці і теорії театру та розвиток інноваційних методів взаємодії театру з новими технологіями