Голокост в Україні — систематичне винищення  євреїв на українських територіях, окупованих нацистською Німеччиною.  За період з 1941 до 1945 року на українських землях загинуло близько 6 мільйонів цивільних осіб (українців та представників інших етносів), з яких близько 900.000 євреїв, що проживали в Україні.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська    1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, на базі Бібліотеки «Сузір’я» Оболонського району, відбулося літературне читання «Трагедія Голокосту». Учасники ознайомилися з літературою, яка є важливою частиною історії, що  висвітлює не тільки страшні злочини нацистської Німеччини проти єврейського народу, але й страшні наслідки для всіх, хто переживав злочини війни.

Наприкінці заходу відновлювали позитивний психоемоційний стан за допомогою психологічних практик.

Методист методичного відділу Будинку учителя Світлана Шумило