☑️🚻 1 червня в Україні відзначають «День захисту дітей» — національне свято, покликане привернути увагу громадськості до проблем дітей. У 1925 році Міжнародний день дітей вперше був проголошений в Женеві під час Всесвітньої конференції з питань захисту дітей.
🌈🌍🌞 Символікою свята є прапор: на зеленому тлі, що символізує ріст, гармонію, свіжість і родючість, навколо знака Землі розміщені стилізовані фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла та чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ символ нашого спільного дому.
👫 Дітей чужих не буває, всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Для українських дітей особливо важливим це свято є сьогодні, під час війни в Україні. В наслідок військової агресії багато дітей загинули, стали сиротами, позбулися житла або поїхали з рідного міста. Ці страшні події забрали в них дитинство, завдали не тільки фізичної а й значної психологічної травми.
ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ УКРАЇНИ?!💛💙
Про це ми. обережно, не травмуючи, запитали наших дітей. Вони стали помітно старшими та відповідальнішими, і це спостерігається в їхніх судженнях, переконаннях, розмовах про плани на майбутнє, які обов’язково потрібно складати на завтра, післязавтра, на доросле життя. А особливо цінно, що діти України, не втратили віри та надії на те, що вони обов’язково, як і раніше, будуть щасливими, будуть радіти життю… та мріяти.
❤️‍🎈🧸 Про свої мрії діти розповіли за допомогою малюнків та колажів. 🎉🏗🏭⛱🎡✈️🚔🏍🎸🎨
🍭 Ми пропонуємо всім акцію для дітей «Моя мрія», яка спонукатиме кожного маленького громадянина продовжувати вірити в світле і мирне, радісне і щасливе майбутнє.
Свої роботи можете розмістити в коментарях, чи відправити в особисті повідомлення. Ми обов’язково опублікуємо їх на своїй сторінці, зберігаючи анонімність, за бажанням.
🌠 Методист методичного відділу Будинку учителя Світлана Шумило.