Герої таки не вмирають,
                                                                                         Вони будуть вічно живі.
               Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!

       20 лютого відділ виховної роботи та художньої творчості Київського міського будинку учителя спільно з Національним історико-архітектурним музеєм «Київська фортеця» провів вечір-реквієм до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні «Безстрашні сини України». Ніхто не в праві забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. Ми відзначили урочисту дату, яку продиктувала сама історія.

Захід розпочався з символічної народної пісні «Пливе кача», яка стала піснею-реквіємом за загиблими Героями. Продовжила літературно-музичну композицію заслужена артистка України, солістка Національної філармонії України Тетяна Школьна.

.

(На фото виступ , солістки Національної філармонії України, заслуженої артистки України Тетяни Школьної)

Свій сольний виступ презентувала акомпаніатор Київського міського будинку учителя – Євгенія Вакуліч з фортепіанним твором А. Кос-Анатольського «Аркан».

 

Оскільки в цьому році ми відзначаємо 150 річницю з дня народження української письменниці Лесі Українки, ми стали першими глядачами  композиції «Мріє, не зрадь!», за творами Лесі Українки, яку виконали учні Київської театральної школи-студії, режисер – Анатолій Суханов, викладачі – Володимир Губерначук, Надія Агєєва-Швед, Олена Кривда.

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Композицію тематичних пісень, представили тріо «Козачка» Національної Філармонії України, у складі: Тетяни Школьної, Інни Карзанової, Олени Шушвар. Вони не тільки вшанували героїв, але й додали оптимізму на майбутнє словами цінності самого життя.

Київський міський будинок учителя в особі заступника директора з навчально – виховної роботи Куневич Ірини, яка висловила слова вдячності, а також вручила подяки, всім тим, хто долучився до літературно – музичної композиції до дня Героїв Небесної Сотні. Хочемо подякувати всім присутнім, що разом з нами згадали наших Героїв, Героїв України.

 

Завідувач відділу виховної роботи  та художньої творчості
Ілона Радченко