В Міністерстві освіти і науки України відбувся форум «Освітні вимірювання в контексті Нової української школи», учасниками якого були понад сто представників різних установ і організацій, які обговорювали стратегічні питання вибудови освітніх вимірювань в Україні.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила, що за підсумками моніторингового дослідження початкової школи, яке проводилося навесні цього року, Український центр оцінювання якості освіти оприлюднюватиме  по одному звіту щомісяця, починаючи з 28 грудня 2018 року. Загалом буде оприлюднено 5 тематичних звітів, що описуватимуть результати та висновки моніторингу.

У межах виступу на форумі Лілія Гриневич також презентувала український переклад книги Андреаса Шляйхера, розробника і куратора дослідження Pisa, «Найкращий клас у світі: як створити систему освіти 21-го століття». 

«Раджу почитати цю книгу всім, хто тією чи іншою мірою залучений або зацікавлений в освітній реформі. Я зараз відчуваю, що багато людей, навіть глибоко залучених в освітню сферу, втрачають орієнтири реформи або не зовсім розуміють ті інструменти, які використовуються. Ця книга – подарунок долі для нас, адже вона показує широку картину необхідності змін, при цьому усі її висновки реально підтверджені дослідженнями, що тривали близько 20 років, а не взяті зі стелі», – додала Лілія Гриневич.

Електронну версію книги можна завантажити на сайті МОН за посиланням: https://bit.ly/2RRzjgQ