Ось ми й дочекалися довгоочікуваного свята – Дня знань. В мирний час  це  було  найважливіша подія – Свято  Першого Дзвоника  для першокласників  і випускників . Зранку  до шкіл  дзюрчали   струмочки з засмаглих школяриків в  випрасуваних  нових  формах, дівчатка  з білими  стрічками, всі веселі, життєрадісні, без зупину  торохкотіли  про свої літні  пригоди, відпочинок, про новий учбовий рік – безтурботні дитячі  буденні  справи.  Але від цього спокійного життя нас  вже третій рік віддаляє  війна. Вона розділила наше життя  на до і після.

Вже третій рік українські діти вчаться в умовах повномасштабного вторгнення, яке 24 лютого 2022 року здійснила росія. Багато учнів перебувають на дистанційному навчанні, адже  тисячі з них опинились  далеко від своїх домівок – когось доля закинула за кордон, хтось  став ВПО  в рідній  Україні.  Багатьом  дітям ходити до школи у деяких регіонах дуже небезпечно. Уроки зривають постійні повітряні тривоги, а подекуди – вибухи. Побудовані  підземні школи, укриття. Однак, попри все, школярики   продовжують здобувати знання. Звичайно, День знань вже не святкується так яскраво, як раніше, однак  школи  вже зачекались  своїх  найдорожчих  і вже  незабаром вони  нагадуватимуть  бджолині вулики, в  яких дзижчатимуть дитячі голоси та сміх,бо життя не можна зупитити. Дитинство не можна поставити на паузу, воно  і під час війни  потребує  позитивних емоцій  та дитячих турбот і мрій .

Пропонуєм  інтерактивну  вікторину  про день школяра       https://learningapps.org/31517496

В школах,гімназіях,ліцеях  завершуються  ремонтні та прибиральні роботи, проходять  педради, конференції, вчителі  обмінюються досвідом, готують  календарні плани.  Все чекає на  головну подію вересня..

Шановні освітяни!  Вітаємо всіх з прийдешнім  святом! Бажаємо  вам  шкільних ранків без сирен і тривог, витримки, адже попереду ще один навчальний рік в умовах воєнного стану. Віримо в ЗСУ і сподіваємось відсвяткувати  випускні вечори вже в   мирній Україні.